Za mere aktivne politike zapošljavanja 7,75 milijardi dinara

Bez autora
Apr 07 2024

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović potpisali su danas Sporazum o učinku Nacionalne službe za zapošljavanje za 2024. godinu, kojim će biti omogućeno sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja.

Ovim sporazumom je predviđeno da se iz budžeta Republike Srbije finansiraju različite mere aktivne politike zapošljavanja, što je od značaja za građane koji su nezaposleni, ali i za privredu, pri čemu je za to opredeljeno 7,75 milijardi dinara.

Selaković je rekao da je za profesionalnu rehabilitaciju i stimulisanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom izdvojeno 550 miliona dinara, uz napomenu da se prvi put ove godine kreće u sprovođenje pilot-projekta „Garancije za mlade”.

Ovaj projekat će realizovati filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Sremskoj Mitrovici, Kruševcu i Nišu, a država je obezbedila dodatnih 200 miliona dinara za pripremu za to da u naredne tri godine uđemo u potpunu primenu tog projekta na teritoriji naše zemlje, dodao je ministar.

Zahvaljujući merama aktivne politike zapošljavanja, u prethodnoj godini je zaposleno 17.865 građana, od kojih su 10.700 žene, rekao je on, dodajući da su žene bile apsolutno primarne u zapošljavanju kroz mere aktivne politike zapošljavanja.

Martinović je najavio da će Nacionalna služba za zapošljavanje krenuti u intenzivnu kampanju kako bi se i poslodavci i nezaposleni informisali o ovom programu, ali i o subvencijama koje mogu da koriste i merama namenjenim teže zapošljivim kategorijama, a sva sredstva su namenjena privatnom sektoru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik